';


NO TINC TEMPS

No tinc temps, què freqüent és aquesta frase! Quantes vegades l’escolto a les sessions, en els grups, en el meu dia a dia! I normalment sol estar associada a la proposta d’activitats, especialment activitats d’autocuidatge. En aquests moments acostumem a sentenciar amb un, no tinc temps o no puc o no arribo o qualsevol altra frase de l’estil.

I sí, també és una frase que jo he utilitzat i utilitzo. Quan ho faig em dono un moment per parar i comprendre que tinc el temps que jo vull i que tot el temps que visc és meu. Ens aquests moments  m’adono de com anem donant espai a coses o activitats que creiem importants i anem restant temps d’allò que ens permet gaudir, que ens permet cuidar-nos, aquelles activitats plaents que ens recuperen l’energia.

Com ens costa adonar-nos  que aquest ritme que portem, aquest ritme de FER no ens ajuda en el camí de la felicitat i ens desconnecta absolutament de la realitat.

Adona’t si passes molt temps pensant en situacions del futur que ara mateix no són reals, o bé en situacions del passat que voldries canviar, però no pots. En el fons tot això t’allunya del moment present. I a vegades tenir temps per l’autocuidatge no és tenir molt temps és senzillament fer allò que fas habitualment d’una manera més conscient

No necessites més temps per despertar-te i ser conscient que t’estàs despertant, per somriure i acollir aquest dia nou que comences a viure.  No necessites més temps per mirar als ulls de les persones que tens al costat. No necessites més temps per mirar-te al mirall i reconèixer la persona que hi ha allí. No necessites més temps per ser feliç, el moment és ara i el lloc és aquí.

Et proposo que facis dues llistes, una de les activitats que fas habitualment, que has de fer sí o sí, i  una altra d’activitats plaents que fas durant el dia. Mira si estan equilibrades, si t’adones d’alguna cosa, si falta alguna cosa. Mira com pots augmentar el llistat d’activitats plaents amb petites coses del dia a dia.  Una manera de fer-ho és escollir una activitat habitual del teu dia a dia, esmorzar, dutxar-te, … i fer-la presta-n’hi atenció.  Gaudint de cada detall d’aquesta activitat.

Connectant amb el moment present, que és únic i irrepetible, pots descobrir que sí que hi ha temps i que cadascú de nosaltres pot decidir com l’invertim i quina qualitat li donem. Això és exclusivament decisió nostra.

Espero que gaudeixis plenament d’aquest dia.

Leave a reply